Akárcsak LED-del, úgy világíts!

2022. április 04.

Kattints és nyerj egy Cool Blue Intense Next Generation izzószettet!

Legyen szó bármely évszakról, az egyik legalapvetőbb kérdés közlekedésbiztonság szempontjából, hogy hogyan működik a világításunk - e téren pedig az sem mindegy, hogy alapvetően milyen izzót használunk. 

A közúti biztonság legfontosabb és örökérvényű alapelve: látni és látszani. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy sűrű rendszerességel javasolt megbizonyosodni arról, hogy jól működik e világításunk. Sőt, mivel a fényszórók optikai precíziós eszközök, ezért odafigyeléssel kell kezelni őket, így álatalánosságban is érdemes végiggondolni, hogy  megfelelő izzót használunk-e.

Az újgenerációs halogen, XENON, vagy éppen LED megoldások a hagyományosnál nagyobb fényerejükkel növelik a láthatóságot. Ezt felismerve a gyári alkalmazás mellett  az utólagos beszerelésük is széles körben terjed, hiszen egyre több autótulajdonos dönt úgy, hogy meglévő hagyományos halogén izzóit, vagy komplett lámpáit lecseréli, ami a biztonság mellett a kocsi megjelenését is javítja. A piacon rengeteg gyártó termékei érhetők el, amelyek között bizony nem könnyű jó döntést hozni.

Néhány szempont a jó választáshoz

 • óvakodj a “no name” termékektől – a nagy, ismert gyártók termékeinél biztosan van olcsóbb, de ők garanciát jelentenek a minőségre, megbízhatóságra, ráadásul széles árpalettán, és termékskálán különböző tulajdonságú izzók közül választhatsz
 • a lámpád foglalatához megfelelő izzóról bizonyosodj meg vásárlás előtt
 • csak közúti forgalomba engedélyezett, ECE jelzéssel vagy jóváhagyási jelzéssel ellátott “onroad” terméket válassz A jelzést azok a termékek kaphatják meg, amelyek megfelelnek az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága (ECE) szigorú előírásainak - ez az esetleges Casco biztosítás érvényesítés szempontjából is fontos, mert pl. egy offroad, engedéllyel nem rendelkező izzó nagyobb áramerősségű/feszültségű is lehet, ami kárt okozhat a lámpatestben, stb.
 • akármilyen technológiájú izzóról legyen szó, kerüld a kirívóan szokatlan megjelenésű, formatervezésű izzót – a XENON-nál találni olyat, amelynek gyártója többféle foglalathoz kínálja ugyanazon izzóját, aminek semmi értelme, ráadásul felveti a megfelelő engedély törvényes mivoltát
 • vásárlás előtt vizsgáld meg a fényerő adatot - átlagos izzó kb. 100 m-es hatótávolságot tud teljesíteni
 • fontos: csak párban cseréld az izzókat - az eltérő világítás csökkenti a látást és a láthatóságot!
 • a XENON és LED technológiájú világítás cseréjét szakemberrel végeztesd el
   

A gyártók halogen, XENON és LED izzóikat különböző tulajdonságokkal kínálják: élettartam, fényerősség, fénykéve, lumen vagy éppen kelvin, azaz a színhőmérséklet. Ezek határozzák meg azt, hogy mit látunk magunk előtt és mások mit látnak belőlünk. A modern LED technológia talán a legmegbízhatóbb megoldás, mind fényerő, mind élettartam szempontjából, ám hazánkban utólagos alkalmazásuk közúton alapvetően nem megengedett, de vannak kivételek: bizonyos autótípusokhoz elérhetők már ECE engedélyezett komplett első és hátsó ledes lámpatestek.

Az OSRAM megoldása: COOL BLUE INTENSE

Magyarország azon országok közé tartozik, ahol napjainkban a halogén világítás a leginkább használt, de az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően mára léteznek olyan modern, új generációs megoldások, amelyek egyszerre kínálnak átlagon felüli fényerőt és akár LED-hez hasonlító megjelenést. Így azon dizájner rajongóknak, akiknek utóbbi is számít, azoknak jó választás lehet a piacvezetőnek számító autóvilágítási gyártó, az OSRAM legújabb fejlesztése, a “Cool Blue Intense Next Gen”. Ez a csúcstechnológiás halogén fényszóró izzó 5000 kelvines élénk fehér fényével elegáns megjelenést biztosít, valamint a minimális ECE szabványokhoz képest fényerejének 100%-kal nagyobb a hatótávolsága.

COOL BLUE® INTENSE (NEXTGEN)

JellemzőkElőnyök
 • Extra fehér fény LED hatáshoz
 • Színhőmérséklet legfeljebb 5000 K 1) 2)
 • Akár 100%-kal nagyobb fényerő 1) 3)
 • Modern kivitel ezüst kupakkal 4)
 • Modern és stílusos megjelenés
 • Magas kontraszt
 • Még több fény, amivel messzebbre
 • láthat és így hamarabb reagálhat
 • Ideális átlátszó üveg fényszórókhoz
1) H1, H4, H7, H11, HB3, HB4, HIR2
2) Fényszórókba méretezve
3) Összehasonlítva az ECE R112 minimum követelményekkel
4) H4, H7, H8, H11, HB4

XENARC® COOL BLUE® INTENSE (NEXTGEN)

JellemzőkElőnyök
 • Extra fehér fény LED hatáshoz
 • Színhőmérséklet legfeljebb 6.200 K1)2)
 • Akár 150%-kal nagyobb fényerő1) 3)
 • Modern megjelenés az úton
 • Magas kontraszt
 • Még több fény, amivel messzebbre
  láthat és így hamarabb reagálhat
1) D1S, D2S, D3S, D4S, D8S
2) Fényszórókba méretezve
3) Összehasonlítva az ECE R98 minimum követelményekkel

Most nyerhetsz is!

Jól jönne ez az extra stílusos izzó a gépedhez? Jó helyen jársz: most megnyerheted az OSRAM egyik legmenőbb újdonságát, a Cool Blue Intense Next Generation izzóit. Mindössze annyi a dolgod, hogy felmész facebookra és a nyereményjátékos poszt alá megírod kommentben, mely másik fényforrás élményét idézik számodra a Cool Blue Instense izzói.

KATTINTS IDE ÉS VEGYÉL RÉSZT TE IS A JÁTÉKBAN!

Ezután pedig nincs más hátra, mint drukkolni magadnak, hogy egyike légy a három szerencsés nyertesünknek. (Ha némi inspirációra lenne szükséged a megfejtéshez, kattints ide, vagy ide).
A válaszokat április 10-én éjfélig várjuk, eredményhirdetés 11-én, hétfőn. Hajrá!
Részletes játékszabályzat: itt!
#amts2022

Vedd meg csomagban!

Szeretnél egy Miss AMTS naptárt is? Vedd meg egyben a jegyeiddel, olcsóbban! Részletek itt!


Nyerj egy autót a belépőddel!

Az AMTS idei fődíja egy sportos Audi A5 Cabrio, melyet akár Te is megnyerhetsz! Részletek itt!


Parkolj okosanl!

Olvasd el tájékoztatónkat, hogyan és mikor érdemes érkezned az AMTS-re! Részletek itt!


Hátralévő idő az AMTS-ig:


LÉGY A PARTNERÜNK!Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről