Házirend

Az Automobil és Tuning Show-ra - továbbiakban: rendezvény - történő belépéssel minden látogató magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az alábbi szabályokat és feltételeket:

 • A rendezvényen minden látogató saját felelősségére vesz részt. A jegy ára a látogató élet- és balesetbiztosítását is tartalmazza, kérjük tartsd magadnál a látogatás ideje alatt. Baleset esetén értesítendő: 06 1/263-6101.
 • A rendezvény minden látogatója köteles a szervezők, valamint a rendezvény biztonsági szolgálatának utasításait követni.
 • A rendezvény látogatóktól elzárt t
 • erületeit a szervezők kordonokkal, kerítésekkel, falakkal határolják el. A határoló elemeket átlépni, átmászni, ezeken belül tartózkodni a rendezvény teljes időtartama alatt tilos, kivéve a szervezők, vagy a biztonsági szolgálat engedélyével.
 • A rendezvényen kiállított járműveket és exponátumokat a kiállítók kordonnal határolják el. A kordonon belül kizárólag kiállítói jeggyel, a stand tulajdonosának engedélyével lehetséges tartózkodni, a kordonokat átlépni, rángatni, mozgatni tilos.
 • A kiállított járművekhez hozzáérni, azokba beülni - amennyiben erre külön tábla nem hívja fel a figyelmet - kizárólag a stand, illetve a jármű tulajdonosának engedélyével lehetséges. Kérjük minden esetben kérdezz, mert ha valamiben kárt teszel, a felelősség Téged fog terhelni érte!
 • A rendezvény teljes területén - kiemelten: "A" pavilon teljes területe, "A" pavilon Nagyszínpad területe, "B" pavilon 27-es standja (hangnyomásmérés), "B" pavilon előtti kültér, "A" pavilon parkoló (Drifted Aréna), "A" pavilon mellett Off-Road pálya - a látogatókat hirtelen erős fény- és hanghatások érhetik, főként a showműsorok közben. Fülvédő viselése - főleg kisebbeknek - ajánlott, a felsorolt hatásokra érzékenyek számára ezek a területek kerülendők.
 • A megvásárolt jegyek mindegyike egyszeri belépésére jogosít, mellyel minden egyidejű rendezvény megtekinthető. Amennyiben a látogató kilép a rendezvény területéről, a belépőjegy érvényét veszíti. A megvásárolható belépőjegyek mindegyike napijegy, amely kizárólag az egyik, szabadon választott napon használható fel.
 • A belépőjegyek készpénzzel, OTP SZÉP kártyával (szabadidő zsebből) és bankkártyával megvásárolhatók. A belépőjegyek nem válthatók vissza.
 • A rendezvényen bármilyen jellegű reklámtevékenység (szórólapozás, molinózás, árusítás stb) kizárólag a szervezők előzetes írásos engedélyével lehetséges, a rendezvény teljes területén, beleértve a parkolókat is. Az ezt megszegő magánszemélyek és vállalkozások részére a szervező jogosult az adott hirdetési szolgáltatás listaárát kiszámlázni.
 • A rendezvényre fényképezőgép és kamerát behozható, videó- és fényképfelvételek magáncélra korlátozás nélkül készíthetők. TV-stábok, forgatócsoportok részére sajtó akkreditáció kérhető.
 • A rendezvény területére drón nem hozható be, használata sem a külső, sem a belső területeken nem engedélyezett.
 • A jegy megvásárlásával elfogadod, hogy a rendezvényen fotók és videófelvételek készülhetnek rólad, melyek később a médiában felhasználhatók. A felvételekkel kapcsolatban semmilyen igénnyel nem léphetsz fel sem a szervezők, sem a felvételeket készítő médiumok felé.
 • A rendezvény területére kutyát vagy bármilyen más háziállatot behozni szigorúan tilos.
 • A rendezvényen csak józan állapotban szabad részt venni. A kulturálatlan magatartást tanúsító személyeket a biztonsági szolgálat a rendezvény helyszínéről eltávolítja. Ez esetben a belépőjegy árát a szervező nem köteles visszatéríteni.
 • A rendezvényre biztonsági szempontból veszélyesnek ítélt tárgyak bevitelét a biztonsági szolgált megakadályozhatja. (2005. évi CXXXIII. törvény)
 • A rendezvényre 14 éven aluli látogatók csak felnőtt korú kísérővel együtt léphetnek be.
 • Súlyosan fogyatékos vagy látássérült látogatók a rendezvényre csak kísérővel léphetnek be, akik teljes felelősséget vállalnak a fogyatékkal élő, vagy látássérült személyekért.
 • A rendezvényre belépő látogatók tudomásul veszik, hogy a rendezvény egyes programjain - pl.: Drift Taxi, Off-Road Taxi - balesetveszélyes mutatványokban, saját felelősségre vesznek részt. Az ezekből eredő esetleges baleseti sérülésekért a szervező nem vállal felelősséget és ezen programokra a jeggyel automatikusan kötött élet- és balesetbiztosítás sem érvényes. 
 • A szervezők minden meghirdetett programra fenntartják a műsorváltoztatás jogát, az időpontok esetleges csúszásáért felelősséget nem vállalnak.
 • A rendezvény teljes területén, kiemelten a pavilonok belső területét, SZIGORÚAN TILOS a dohányzás! Dohányozni csak a kijelölt dohányzóhelyeken lehetséges.
 • A rendezvény látogatói tudomásul veszik, hogy a rendezvény szabadtéri programjait az időjárás befolyásolhatja, erre való hivatkozással belépőjegyet a szervező nem vált vissza. 
 • A parkolókban hagyott járművekre és a járművekben hagyott értékekre a szervező nem vállal felelősséget. A parkolók csak a telítettség függvényében vehetők igénybe.
 • A belépőjegy hamisítás, vagy jegyüzérkedés hivatalból hatósági eljárást von maga után. A manupulált belépőket a biztonsági szolgálat azonnali hatállyal elkobozza.
   

Készpénzmentes fizetés HelloPay kártyával

2019. január 1-től a HUNGEXPO Budapest Vásárközpont rendezvényei készpénzmentessé váltak. Az eddig részben bevezetett HelloPay „Cashless rendszer” felhasználási területe kibővül, így a helyszínen a belépőjegyekért, a parkolásért, valamint a területen lévő vendéglátóhelyeken készpénz helyett érintéses bankkártyával, vagy HelloPay kártyával fizethetnek a látogatók.

A rendszer az AMTS esetében nem érinti a jegypénztárakat, melyeknél továbbra is lehetséges a belépőjegyek készpénzes megvásárlása. Jegyváltáskor - amennyiben készpénzben fizetsz - ha szükséged van rá, egyúttal meg tudod vásárolni és tetszőleges összeggel fel tudod tölteni a HelloPay kártyádat is. A büfékben, valamint a parkolásért csak bankkártyával vagy Hellopay kártyával tudsz fizetni. Amennyiben lefogy az egyenleged, a Hungexpo számos pontján felállított HelloPay bódékban töltheted újra a kártyád - segítségként lásd rendezvénytérképünket!

A rendszer nem érinti az AMTS kiállítóit sem, akiknél továbbra is lehetséges a készpénzes fizetés. Emellett ugyanakkor már több kiállítónknál lehetséges a Paypass bankkártyás, valamint HelloPay kártyás fizetés is, erről közvetlenül kiállítóinknál érdeklődhetsz.
 

Készpénzmentes fizetés a Hungexpo vendéglátó- és parkolóegységeiben

 1. A Nemzetközi Automobil és Tuning Show rendezvénynek helyszínt adó Hungexpo Vásárközpont vendéglátó egységeiben készpénz használata semmilyen esetben sem megengedett.
 2. A Látogatók az étel/ital fogyasztásaikat HelloPay® kártyával és egy érintéses bankkártyával tudják kiegyenlíteni.
 3. A HelloPay kártyát az egyes feltöltőpontokon 500 Ft letéti díj ellenében van lehetőségük átvenni. A letéti díj összege az első feltöltésből kerül levonásra. A kártya egyenlege a rendezvény helyszínén, a rendezvény nyitvatartási ideje alatt, a megjelölt pont(ok)on váltható vissza. Annak a felhasználónak, aki a rendezvény ideje alatt kártyáját nem váltotta vissza, lehetősége van, hogy egyenlegét a kártya utolsó tranzakcióját követő 180 napon belül visszaváltsa a HelloPay Visszaváltó pontban (1051 Budapest, Vörösmarty tér 5. h-v: 8-20) , vagy a rendezvényt követően a HelloPay® elfogadóhelyek bármelyikén levásárolja (bővebb információ a www.hellopay.hu oldalon). A rendezvény zárását követően a kártya visszaváltására nincs lehetősége, részére az 500.- Ft kártyahasználati díj nem jár vissza, de a kártyát az egyéb elfogadóhelyeken tudja tovább használni. Az a felhasználó, aki kártyáját a rendezvényen regisztrálta, a kártya használati díját az adott rendezvényen a feltöltőpontokon visszaváltani már szintén nem tudja. A rendezvényen regisztrált kártyák egyenlegének visszaváltására azonban továbbra is lehetősége van a felhasználónak az adott rendezvény pontjain, valamint 180 napon belül a HelloPay Visszaváltó pontban. Az a felhasználó, aki a rendezvényen a kártyát nem regisztrálja, annak egyenlegét a rendezvény végéig visszaválthatja, és ha a kártyát sérülésmentesen visszaadja, akkor részére az 500.- Ft visszajár.
 4. Ha a felhasználó elveszíti a kártyáját, vagy az olyan módon megrongálódik, hogy nem tudja tovább használni, lehetősége van új kártyát igényelni. Az új kártya az 500.- Ft-os kártyahasználati díj ellenében igényelhető. Amennyiben a felhasználó nem regisztrált, a régi kártyáját letiltani nem lehet. Az új kártyához tartozó egyenlegre a régi kártya egyenlege csak és kizárólag abban az esetben átvihető, ha régi kártyát regisztrálták a www.hellopay.hu weboldalon, és letiltották.
 5. A letiltott kártyán, a letiltás pillanatát követően, a megmaradt egyenleget lehet az új kártyára átvinni. Az egyenlegátvezetés a Helpdesk ponton történik. Az egyenleg átvezetésekor az átvezetést kérő felhasználó személyazonosságának igazolására köteles (személyi igazolvány, útlevél felmutatásával) és hozzájárul ahhoz, hogy személyi adatait (név, lakcím, személyi igazolvány-, vagy útlevélszám, telefonszám) rögzítsék. Az így felvett adatok feldolgozására nem kerül sor, azok kezelése a vonatkozó törvényi szabályozásoknak megfelelően történik.
 6. Megrongálódott kártya esetén a régi, sérült kártya bemutatása is szükséges az új kártya igényléséhez.
 7. Bankkártyás feltöltés esetén a feltöltési díj 2 %.
 8. További információkat és hasznos tudnivalók a rendezvény alatti készpénzmentes fizetésről itt találhatsz!
   

Kérdések és válaszok a HelloPay kártya használatával kapcsolatban

A kártyát a HUNGEXPO I-es és III-as fogadócsarnokaiban, a pénztárakban, valamint a feltöltő pontokban válthatja ki letéti díj ellenében.
A HelloPay kártya kiváltása 500 Ft letéti díj ellenében lehetséges. A letéti díj összege az első feltöltésből kerül levonásra. Amennyiben a rendezvény végén a kártyát sérülésmentesen visszaváltja az 500 Ft letéti díjat készpénzben visszakapja.
A HelloPay kártya feltöltésénél mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a HUNGEXPO területén parkolt-e. Amennyiben igen, a 2500 Ft parkolási díjat is előre fel kell tölteni a kártyára, amelyet a távozáskor vonnak le. A parkolási díjon felül az étkezések költségeivel érdemes még számolni.
Amennyiben a kártyán lévő összeg elfogyott, a kártyát újra feltöltheti a vásárterületeken kihelyezett feltöltőpontokon: az I-es és III-as Fogadóban, illetve a térképen jelzett pontokon.
A HUNGEXPO saját szervezésű kiállításaira és rendezvényeire a helyszínen a pénztárakban érintős bankkártyával, vagy HelloPay kártyával lehet belépőjegyet vásárolni.
Amennyiben nem rendelkezik érintős bankkártyával, belépőjegyét HelloPay kártyával vásárolhatja meg, amelynek lépései:
 • Váltsa ki HelloPay kártyáját az I-es, vagy a III-as fogadócsarnokok pénztárában.
 • A HelloPay kártya kiváltását és feltöltését követően a kártyával a pénztárnál rögtön jegyet tud váltani.
 • Amennyiben autóval érkezett és a HUNGEXPO területén parkolt (P3, P5 parkolókban) a 2500 Ft-os parkolási díjat is töltse fel a kártyára, amely a kilépéskor kerül levonásra, így elkerülhetjük a külön sorbaállást, gyorsítjuk a kijutást
HelloPay kártyával a HUNGEXPO vendéglátó egységeiben: A1 büfé, A2 büfé, G étterem, Presztízs bár, passzázson található büfékben lehet fizetni.
FONTOS, hogy amennyiben autóval érkezik és területen belül parkolt (P3, P5 parkolók), a parkolási díjat is kizárólag HelloPay kártyával (vagy érintős bankkártyával) egyenlítheti ki.
Fizetésnél érintse a kártyát a kihelyezett terminál kártya leolvasójához. A rendszer először a kártya terminálhoz történő érintésével beazonosítja a kártyát. Fizetésnél az összeg jóváhagyása előtt lehetősége van az alapértelemzett borravaló módosítására 0-20% között. Ilyenkor a borravalóval megnövelt összeg kerül levonásra a kártyáról. Fizetéskor kérjük mindig ellenőrizze, hogy a terminál kijelzőjén a helyes összeg jelenik meg.

A belső, sorompós parkolókban, azaz a P3-ban ill. a P5-ben, a korábbi zsetonos rendszer helyett bevezetjük a kártyás (saját bankkártya, v HelloPay feltöltőkártya), azaz készpénzmentes fizetési rendszert. Ezzel a rendszerrel elkerülhetjük a külön sorbaállást, gyorsítjuk a kijutást, azonnal, igény szerint elérhető a sorompónál a készpénzfizetési számla.

Amennyiben a HUNGEXPO területén belül parkolt, a P3, vagy a P5 parkolókban a területről való kihajtásnál érintse a bank-, vagy a HelloPay kártyáját a leolvasóhoz és az összeget levonják a kártyáról. FONTOS, hogy a kihajtásnál a 2500 Ft-os parkolási díj összeggel rendelkezzen a kártyán.

Amennyiben a kihajtásnál szeretné visszaváltani a HelloPay kártyáját, a parkolónál a HelloPay munkatársainál megteheti, így visszakapja az 500 Ft letéti díjat.

Amennyiben a parkolási díj kifizetése után maradt pénz a kártyáján és vissza szeretné váltani, akkor a HUNGEXPO területén kívül kijelölt parkolóban leparkolhat, és visszamehet az I-es, vagy a III-as Fogadócsarnokokba a pénztárakhoz. A fennmaradt összeget és letéti díjat a pénztáraknál kaphatja vissza.

A HelloPay kártyát a rendezvény nyitva tartása alatt rögtön a kiváltásakor, a pénztárban töltheti fel, vagy a vásárterületen kihelyezett – térképen is jelzett - feltöltőpontokon. Amennyiben úgy dönt, hogy távozik a rendezvényről, a feltöltőpontoknál is visszaválthatja a kártyát.
Amennyiben a rendezvény adott kiállítójától szeretne vásárolni, a fizetési módot minden esetben az eladó cég (kiállító) határozza meg, nem mindenkinél kell és lehet HelloPay/bank kártyával fizetni.
A kártya egyenlege lekérdezhető vásárláskor, az eladónál és a HelloPay feltöltőpontokon is.
Amennyiben már nem szeretné használni a HelloPay kártyát, visszaválthatja a HUNGEXPO területén belül kihelyezett feltöltőpontokon, vagy az I-es és a III-as Fogadócsarnok pénztáraiban. Visszaváltáskor – amennyiben a kártya nem rongálódott meg – készpénzben visszakapja az 500 Ft-os letéti díjat.
A kártyán maradt egyenleget a rendezvény végéig a helyszínen, a feltöltőpontokon, vagy az I-es és III-as Fogadócsarnokban visszakaphatja a kártya visszaváltásakor.
A kártyán lévő egyenleget bármely HelloPay elfogadóhelyen felhasználhatja. Az aktuális elfogadóhelyeket a www.hellopay.hu oldalon ELFOGADÓHELYEK menüpont alatt találja.
Ha elhagyta, vagy megrongálódott a kártya úgy, hogy a továbbiakban használni már nem tudja, akkor új kártyát igényelhet 500 Ft kártya díj ellenében. A régi kártyán maradt egyenleg csak regisztrált kártya esetén vezethető át az új kártyára.
A kártya regisztrációja nem kötelező, anélkül is akadálymentesen lehet használni! A kártyát azért érdemes regisztrálni, mert az elvesztett kártya egyenlege csak abban az esetben tiltható le és vezethető át az új kártyára, ha előtte regisztrálta. A kártyát előzetesen regisztrálni a HelloPay hivatalos oldalán lehet, a www.hellopay.hu oldalon a „Regisztráció” menüpont alatt.

Hátralévő idő az AMTS-ig:Nyerj egy autót a belépőddel!

Az AMTS idei fődíja egy egyedi Ford Mustang Coupé, melyet akár Te is megnyerhetsz! Részletek itt!


Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről