Show For Real Cruisers

A ’50 Brothers autós klub idén rendezi meg második alkalommal az AMTS keretein belül a Show For Real Cruisers rendezvényt, mellyel az itthon még kevésbé ismert hot rod és custom autó kultúrát szeretnék megismertetni a nagyközönséggel.  A név onnan ered, hogy a kiállításra valódi „krúzerek” hozzák el autóikat. Olasz testvérklubjuk tagjai például majd 800 km-ről érkeznek „lábon” 90 éves coupe-ikkal, roadster-eikkel. Rajtuk kívül még osztrák, horvát és magyar autókat mutatnak majd be.

Több mint 10 éve élnek ebben a custom és hot rod világban. Tevékenységük a korai (40-es, 50-es ) évek  tuningjának felel meg, vagyis pontosan azt csinálják, amit az autós történelem első átépítői. Munkáik alapja az amerikai járműgyártás első évtizedeinek autói és motorjai. A klubtagok járművei is egytől-egyig átépített darabok, melyek közül a legöregebb 1930-as évjáratú, s a legfiatalabb is már 1956-ban elhagyta a gyártósort.

A klub célja a klasszikus hot rod és custom autóépítési szabályoknak megfelelően átalakított radikális járművek megvalósítása. Ehhez első lépésként fel kell újítani a 20-30-40-es évek járműveit, majd beszerelni a 40-es, 50-es, 60-as évek járműtechnikai vívmányait. Például - a nagyobb biztonság érdekében a bowdenes fékeket többkörös hidraulikussá alakítják, az autó hasmagasságát csökkentik a jobb úttartás végett stb. 

A futómű mellett, a karosszériát és alvázat is drasztikusan átalakítják, akár chop-olással (tetőoszlopok megrövidítésével) vagy akár több autó összeépítésével.  A motorokat próbálják az akkori versenysportban kifejlesztett alkatrészekkel erősebbé tenni: öntött vas helyett alumínium verseny hengerfejek, egy helyett több karburátor együttes használatával, elektronikák beépítése nélkül.

Az AMTS különálló rendezvényeként körülbelül 20 autót fognak bemutatni, melyek mind 1965 előtti évjáratúak, s nagy részük amerikai. A járművek mellett még pin up lányok és tetoválók is lesznek velük, hogy még jobban elrepítsenek minket az ő hot rod és custom világukba.

Bővebben a programról: SHOW FOR REAL CRUISERS - HOT ROD SHOW AZ AMTS-EN!

Nyerj egy autót a belépőddel!

Az AMTS idei fődíja egy különleges Mazda MX-5 Roadster, melyet akár Te is megnyerhetsz! Részletek itt!


Hátralévő idő az AMTS-ig:


LÉGY A PARTNERÜNK!


Támogatók


Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről