Show For Real Cruisers

A ’50 Brothers autós klub idén rendezi meg ötödik alkalommal az AMTS keretein belül a Show For Real Cruisers rendezvényt, mellyel az itthon még kevésbé ismert hot rod és custom autó kultúrát szeretnék megismertetni a nagyközönséggel. Mindehhez idén egy pazar motorépítő verseny is párosul, amelyre még nem volt példa a klub kiállításainak történetében.  A név onnan ered, hogy a kiállításra valódi „krúzerek” hozzák el autóikat. Olasz testvérklubjuk tagjai például majd 800 km-ről érkeznek „lábon” 90 éves coupe-ikkal, roadster-eikkel. Rajtuk kívül még osztrák, horvát és magyar autókat mutatnak majd be.

Több mint 10 éve élnek ebben a custom és hot rod világban. Tevékenységük a korai (40-es, 50-es ) évek  tuningjának felel meg, vagyis pontosan azt csinálják, amit az autós történelem első átépítői. Munkáik alapja az amerikai járműgyártás első évtizedeinek autói és motorjai. A klubtagok járművei is egytől-egyig átépített darabok, melyek közül a legöregebb 1930-as évjáratú, s a legfiatalabb is már 1956-ban elhagyta a gyártósort.

A ‘50 Brothers Car Club egy tradicionális autós klub, akik szigorú szabályok szerint léteznek. A tagság feltétele minimum egy 1960 előtti - a stílusba illő - amerikai autó birtoklása, részvétel a szezon rendezvényein, és legfőképp a hátukon viselt ‘color’ méltó képviselete - mindenkor! A Klub Olaszországban alakult, majd később létrejött a magyar chapter, a ‘50 Brothers CC Hungarian Hot Rodders.

A csapat első custom autója majd húsz éve került Magyarországra Amerikából - a hot rod és custom őshazájából. Ez a kultúra és építési stílus Itthon majdhogynem ismeretlen. Az USA-tól nyolcvan, Nyugat-Európától ötven évnyi lemaradásban vagyunk, köszönhetően történelmi hátterünknek, valamint annak, hogy ma Magyarországon az autós-motoros társadalomnak nincs érdekképviselete.

Ezzel összefüggésben a Klub célja a klasszikus hot rod és custom autóépítési szabályoknak megfelelően átalakított radikális járművek megvalósítása, valamint a Hazai nagyközönségnek való bemutatásuk. Ezen felül szeretnék még az alapfogalmakat is tisztázni, mert - bár sokan úgy gondolják, de - nem minden épített autó hot rod, továbbá léteznek rodok sárvédővel is! Valamint a custom sem húzható rá bármilyen járműre: ez egy építési stílus megnevezése, ami nem keverhető össze magával a tevékenységgel a ‘customizálással’!

Mindezek mellett első és legfontosabb céljuk az autózás, a járművek - és hasonló ízléssel megáldott barátaik - társaságának élvezete. Ehhez legtöbbször 600-650 kilométert tesznek meg egy összejövetel kedvéért, de akadt példa 1200 km-es túrákra is (és ezek csak az odautak!). Ezen távokat végig lábon teszik meg, az oldschool járművek minden viszontagságával együtt... ettől válik értékessé az élmény! Számukra a trélerezés semmilyen formában nem tolerálható - néhány kivételes esettől eltekintve! Innen ered a kiállításuk neve is: Show For Real Cruisers, vagyis SFRC.

’50 Brothers CC - az olasz és a magyar chapter (jobb szélen) együtt, Brescia, 2023

Az első SRFC az AMTS különálló rendezvényeként 2018-ban debütált. Azóta is minden évben Velünk vannak, hol léghűtésesekkel, hol muscle car-okkal színesítve a hot rod-ok, custom-ok, pick-upok és amerikai klasszikusok felhozatalát. Ám a custom kultúra nemcsak az autókból áll! Standjukon megjelennek az öreg amerikai motorok, a lenyűgöző stílusú pin up lányok, valamint a rockabilly zene is, mely szerves része ennek a régi lázadó stílusnak és az ‘50-es évek Amerikájának.

Éld át Te is ezt a hangulatos időutazás! Látogasd meg a ‘50 Brothers CC standját a "D" pavilonban és hallgasd meg a koncerteket!

Vedd meg csomagban!

Szeretnél egy Miss AMTS naptárt is? Vedd meg egyben a jegyeiddel, olcsóbban! Részletek itt!


Nyerj egy autót a belépőddel!

Az AMTS idei fődíja egy sportos Audi A5 Cabrio, melyet akár Te is megnyerhetsz! Részletek itt!


Parkolj okosanl!

Olvasd el tájékoztatónkat, hogyan és mikor érdemes érkezned az AMTS-re! Részletek itt!


Hátralévő idő az AMTS-ig:


LÉGY A PARTNERÜNK!Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről