A-Zperformance tuning webáruház: saját fejlesztések, prémium termékek, egyedi stílus!

2016. június 14.

Meglepődnek azok, akik az A-Zperformance oldalára rákeresve a tuning honlapok megszokott szín- és stílusvilágára, vagy azokra a tipikus alkatrészekre számítanak, amelyek számos helyen visszaköszönnek. Saját, igényes, különleges útjukat járják, ami valószínűleg a tulajdonosok SAAB márka iránti elkötelezettségéből adódik.

Termékeik többsége a SAAB specifikus, de bőven találni a kínálatban univerzális alkatrészeket, például a német ARLOWS-tól katalizátorokat és flexi csöveket, az amerikai MAGNAFLOW-tól kipufogó dobokat, vagy eredeti japán DEFI műszereket. Az árak versenyképesek, több esetben kifejezetten kedvezők.

ARLOWS 100 cellás, fém magos, sport katalizátor 475 LE 110/63,5 - 2,5 col

Flexibilis csőtoldat 4 rétegű, 63 mm / 2,5 col, 150 mm x 93 mm

Az egyedi színvilág mellett rögtön szemet szúr a honlap következetes magyar-angol kétnyelvűsége, a megjeleníthető különböző valutanemek, és persze a „.com” domén, amelyek nyilvánvaló célja, hogy a honlappal a külföldi vásárlókat is elérjék, meg tudják őket szólítani. Logikus lépés, hiszen a magyar piac szűk, az internet viszont már minden tuner kezében ott van, innen pedig már csak felkészültség és tájékozottság kérdése, hogy keresőmotorok minél hatékonyabban irányítsák az érdeklődőket az oldalukra. Gyorsan le is teszteltük, a google.com keresőmezőjébe beírt SAAB TUNING szavakra az a-zperformance.com a negyedik helyen jelent meg, maga mögé utasítva számos nagy múltú és jól ismert SAAB tuning céget. Úgy tűnik, működik az üzleti modell, az A-Zperformance következetesen építi a saját márkanevét, és eredményesen célozza a nemzetközi vásárlóközönségét. A magyar tuning weboldalak között a koncepciózus külföldi értékesítés mindenképpen egyedülállónak számít. Almási Zoltán és Róbert Gábor tulajdonosok elmondása szerint a lassan egy éve működő honlap forgalmának 70%-a export, ezen belül is számottevő az USA-ból érkező rendelés és érdeklődés, ott található ugyanis a legtöbb SAAB. 

A honlap tehát rendben, nézzük a kínálat érdekességeit, és keressük arra a választ, hogy miből jön össze a nagyarányú export, hiszen az említett márkák a nemzetközi oldalakon szintén megtalálhatók. A választék kifejezetten igényes, minőségi termékekből áll. Számos olyan márkával találkozunk az oldalon, amelynek itthoni, hivatalos képviseletét egyedül látják el, például a svéd do88-nak, amely univerzális és márkaspecifikus, többrétegű szilikon víz- és intercooler csöveket, illetve nagyteljesítményű, gyönyörű kivitelezésű intercoolereket, víz- olajhűtőket gyárt. Az A-Zperformance saját készlettel is rendelkezik, így jó eséllyel hosszabb kiszolgálásra sem kell számítani. A webáruházban jelenleg a SAAB specifikus do88 termékek vannak feltöltve, de ismereteink szerint hamarosan kikerülnek az AUDI, BMW, Ford, Opel, Porsche, Suzuki és Volkswagen cső- és intercooler készletek is, amikre egyedi rendeléseket már most felvesznek.

Porsche 997.1 Turbo GT2 intercooler

A kínálat további különlegességei között szerepelnek a taiwani D2 Performance termékei, amely a pályaautóknál már sokat bizonyított sport- és verseny futóműveiről, fékszettjeiről ismert. 330 mm-es, 6-dugattyús, úszótárcsás D2 fékek kerültek az A-Zperformance tesztautójára is, amelyet kipróbálhatnak az érdeklődők előzetes egyeztetést követően. Az élmény lehengerlő lesz, nekem már többször volt alkalmam kipróbálni. A D2 fékszettek minden egyes eleme a csúcstechnikát képviseli a kategóriájában. A féknyergek precíziós CNC gépeken készülnek a repülőgépiparban használatos, legjobb minőségű alumíniumból. A fékdugattyúk és tömítéseik az extrém magas hőmérsékletet is bírják teljesítményromlás nélkül. Az úszótárcsák lényegesen könnyebbek, mint a hagyományos kivitelűek, további előnyük, hogy a tárcsa különállóan mozog a középrészhez képest, ezáltal magát centrírozza, illetve meggátolja a túlmelegedést, ami a vetemedéshez vezethet.

D2 Performance 330 mm 6-dugattyús úszótárcsás első fékszett

Az A-Zperformance forgalmának nagy része azonban a saját fejlesztésű termékeiből jön. Ezek közül is a kiemelkednek a rozsdamentes, örök garanciás, szeletelt technikával készült, nagy teljesítményű kipufogó rendszerek; az idei AMTS-en bemutatott SAAB 9-3 bodykit; és a töretlen népszerűségnek örvendő toronymerevítők, melyekből éppen az elmúlt hetekben rendelt a holland SAAB klub 29 darabot. A termékfejlesztésekben mérnökök, dizájnerek és olyan specialisták vesznek részt, akik sok éves gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek. Az ő javaslatuk volt például, hogy a toronymerevítők oldható kötést kapjanak a toronygyűrűknél, hiszen a fix merevítők sokszor nem, vagy csak igen körülményesen csavarozhatók fel az idősebb, sokat „látott” autókra. Itt már a gyári illesztési értékek mások lehetnek, fontos tehát, hogy legyen minimális mozgása, amit aztán rögzíteni lehet. A praktikum mellett a dizájnra is jó hatással volt ez a kialakítás, a rozsdamentes csavarok kifejezetten jól mutatnak a merevítőkön.

A-Zperformance toronymerevítő, SAAB 9-3 2.8 V6 és TurboX      

Az A-Zperformance tuning webáruház a közösségi portálokon, a Facebook-on és a Youtube-on is aktív, így azokhoz is eljutnak a cég legfrissebb hírei és újdonságai, akik alapvetően innen tájékozódnak.

A carstyling.hu ezúton is gratulál az A-Zperformance csapatának, reméljük továbbra is töretlen kedvvel fejlesztik saját termékeket és a weboldalukat. Ajánljuk őket mindenkinek!

A-Zperformance további cikkei
Kapcsolat: [email protected], Tel: 06 30 6364 672

AMTS 2020 - Csapj le a jegyedre időben, és használd ki kedvezményes időszakunkat!

Kedvezményes jegyvásárlás:Nyerj egy autót a belépőddel!

Az AMTS idei fődíja egy egyedi Porsche roadster, melyet akár Te is megnyerhetsz! Részletek itt!


Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről