Ilyen volt az I. Tuning & Retro Fest!

2022. október 11.

Múlt hétvégén lezajlott a Carstyling.hu - AMTS - Backyard Garage szervezőgárdájának első közös rendezvénye, melyet az Oldtimer Show csapatával közreműködve, a veteránautós rendezvényeknek rendszeresen otthont adó Vasúttörténeti Parkban bonyolítottunk le. 

Nagyon kemény hétvégén vagyunk túl! 

Először is kezdjük ott, hogy megszervezni és lebonyolítani egy olyan rendezvényt, amire eddig nem nagyon volt példa, mindig kicsit nehéz és hálátlan feladat. Rengeteg félelemmel jár: lesz-e elég látogató? Mindenki elégedetten távozik-e a végén? Mik lesznek a buktatók, problémák? Egyáltalán érdekelni fogja-e az embereket az adott esemény? Az időjárás kegyes lesz hozzánk...? 

Aztán persze ott van még az izgalmi faktor is. Eljön-e minden kiállító? Jó lesz-e az összkép? Látványos lesz-e a csarnok? Mindenki el fog férni úgy, ahogyan terveztük? 

A végére pedig ott van a kíváncsiság, amikre úgyis csak a rendezvény végén kapunk választ, ugyanis a pozitív vagy éppen negatív kritikák megmutatják, hogy mennyire sikerült jól összerakni a bulit. 

Mivel már szinte mindenre választ kaptunk, elmondható, hogy az első TRF összességében egészen jól sikerült. 

Mindeddig nem nagyon volt példa arra, hogy az oldtimerek és tuningautók egy helyen, egymás mellett legyenek kiállítva, mivel a két tábor, nem ápolt különösebben jó kapcsolatot egymással, de az elmúlt hétvégén megtört a jég, és ha még nem is teljesen úgy sikerült a dolog, ahogy eredetileg elképzeltük, igazán látványos párosításokat sikerült összerakni egy különleges helyszínen, a Vasúttörténeti Parkban. 

Azonban ez csak az egyik része a dolognak! 

A csarnokon kívül is jó pár érdekességet sikerült kiállítani, a bejárat felé haladva pedig offroad autókat és versenyautókat nézhettek meg közelebbről a látogatók. Utóbbiak között volt pályagép, retro sportautó és driftre épített versenyautó is! 

A park vasutas látványosságai és interaktív programjai mellett már ez önmagában is elég lenne egy kellemes családi nap eltöltéséhez, de szombaton és vasárnap autós találkozót is tartottak a szervezők a Víztorony Park füves-murvás területén. A részvételhez előzetes regisztrációra volt szükség, de aki bejutott - és persze nevezett - autós szépségversenyen is indulhatott kedvencével. A megmérettetés a Carstyling.hu jól ismert forgószínpadán folyt, am ia pandémiás időszak után először állt ismét csatarendbe, ezúttal az értékes díjakat megszponzoráló OSRAM égisze alatt. A verseny a szokásos menetrend szerint folyt: miközben a tulajjal beszélgettünk az autóról, szakértő zsűri nézte át és pontozta a gépet. 

Szombaton főként tuningautók érkeztek, vasárnap pedig több volt az oldtimer, retro és amerikai masina, de pont ettől volt színes az egész. Bátran kijelenthetjük, hogy voltak pillanatok, amikor mindenki az állát kereste, mert olyan átfogó munkát végeztek egy-egy autón, hogy még a sokat látott szemek is kikerekedtek! 

Vasárnap délután a díjátadó zárta a hétvégét, ahol nem csak méretes serlegeket, de értékes OSRAM ajándékokat is kaptak a nyertesek. Sok esetben külön segítség is kellett, hogy tulajdonosaik hazavihessék a díjakait. 

A zsűri számos különböző kategóriában értékelte a megjelent autókat - tuningosok terén Best of Show és TOP 15 - tehát tényleg sokan állhattak fel a színpadra a közös fotózáshoz a díjkiosztó végén. 

A rendezvény Best of Show gépe Bara Laci Combo S-e lett, amit nem hinném, hogy különösebben magyarázni kellene. Laci a tőle megszokott szerénységgel vette át a fődíjat, de az RS Tuning NSX-e, Tar Andris E30-asa, Szly Mercije, Oláh Dávid Porschéje is bekerült a TOP15-be (A teljes listát a cikk alján találjátok).

Összességében remekül telt ez a pár nap a Tatai úton, annyi biztosm hogy mi egy percre sem unatkoztunk. Reméljük, sokan velünk tartottak ezen a szezonzáró eseményen és élményekkel gazdagon mentek haza! 

Hogy lesz-e ilyen jövőre? Ez attól függ, hogy milyenek lesznek a visszajelzések, tehát csak örülünk, ha megírjátok kommentben, hogy szeretnétek-e jövőre is eltölteni velünk egy hétvégét a Vasúttörténeti Parkban! 

Képekért köszönet: Csermak Automotive, Gabor.Szabo.Photography
További képek hamarosan!

TRF 2022 TOP15: 

 • Oláh Dávid - Porsche 911 (Lowfabrik) 
 • Farkas Krisztián - VW Golf Mk2 (SmithGarage) 
 • Lakatos Árpád - Honda NSX (RS Tuning Hungary) 
 • Tar András - BMW E30 (Road Hogs - Bara Kárpit - Leatherbitches) 
 • Jakab Bálint - Opel Kadett C Coupe (ZSTS Garage) 
 • Kurcz Martin - VW Bora (Finest OEM+) 
 • Hideg Tamás - Audi S3 (Móvár Cars) 
 • Závodi Roland - VW Golf Mk5 GTI (Finest OEM+) 
 • Szilvási Szilveszter - Mercedes W124 (Cruisin' Cars) 
 • Sándor Tamás - VW Golf Mk3 
 • Zubány Erik - VW Passat (Backyard Garage)
 • Csizik Roland - Alfa Romeo 155 Q4 (Fanat-X) 
 • Tóth Dávid - Suzuki Swift (ZSTS Garage) 
 • Sulán István - Nissan Silvia S15 (Yugen OP)
 • Tibold Márk - BMW E36
   

Best of Show: 

 • Bara László - Opel Combo S ( Bara Kárpit - Leatherbitches) 

 

Gratulálunk a nyerteseknek! 

Vedd meg csomagban!

Szeretnél egy Miss AMTS naptárt is? Vedd meg egyben a jegyeiddel, olcsóbban! Részletek itt!


Nyerj egy autót a belépőddel!

Az AMTS idei fődíja egy sportos Audi A5 Cabrio, melyet akár Te is megnyerhetsz! Részletek itt!


Parkolj okosanl!

Olvasd el tájékoztatónkat, hogyan és mikor érdemes érkezned az AMTS-re! Részletek itt!


Hátralévő idő az AMTS-ig:


LÉGY A PARTNERÜNK!Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről