Minőség és sokszínűség: a TeckWrap a SEMA Show-n

2019. november 14.

A TeckWrap egyik legújabb, színváltós fóliája

Ha az autófóliák világában kalandozunk, a TeckWrap az egyik legfiatalabb név, ami manapság elérhető a piacon. Az amerikai márka mindössze 7 éve van a piacon, de már globális viszonteladói hálózattal rendelkezik és idehaza is egy népszerűbb a tunerek körében. Utánajártunk, mi áll a siker mögött!

Egy autókhoz kötődő brand életében már maga a tény is rendkívüli eredménynek könyvelhető el, hogy saját standdal jelenik meg a világ legnagyobb háttéripari kiállításaként ismert SEMA Show-n. A TeckWrap idén az autóápolás, műhelytechnika és a szerviz témakörét felölelő North Hall területéből harapott ki egyik kicsiny, de annál izgalmasabb darabot. A márka történetéről közvetlenül az egyik tulajdonossal, Chuck Heidenreich-kel beszélgettünk.

A TeckWrap standja a 2019-es SEMA Show-n

A TeckWrap eredetileg testvére, Charles víziójaként indult, az Egyesült Államokbeli Marylandben, Baltimore-ban. Charles a karbonozás megszállottja volt: először csak hobbiból kitanulta, miként keverik a színeket, hogyan alakítják ki a textúrákat, és hogyan készítik a ragasztót. Rendesen beleásta magát a témába, végül bátyjával együtt úgy döntöttek, hogy belevágnak a gyártási bizniszbe.

A TeckWrap küldetése indulása óta, hogy kiváló minőségű, megfizethető kültéri fóliák széles választékát kínálja, a lehető legjobb időtállóság mellett. Termékeik átlagos élettartama több mint három év (mindezt persze az éghajlat és a vezetési szokások is befolyásolják), a cég üzleti stratégiájában pedig az egyik legfontosabb pont, hogy a meglévő portfolió mellé háromhavonta vadonatúj mintákkal jelentkezzenek. A TeckWrap lépést tart az új trendekkel - melyek jelenleg a színváltós designok divatját élik - de a piac hajlamos gyorsan változni.

A TeckWrap egyik legnagyobb előnye a rendkívül széles és izgalmas szín- és textúraválaszték

Első termékcsaládjuk a TeckWrap 180 sorozat volt, mely egyszerű, de mégis vonzó színekkel operál. Ezek a hibrid polimer fóliák főként sima és a közepesen ívelt felületekhez ajánlottak. A nagy áttörést és a globális ismertséget pedig 2016-ban a fényes, matt és kaméleon-metál színeket felvonultató TeckWrap 190 szériájuk hozta el. Azóta professzionális márkakereskedői hálózatot fejlesztettek ki szerte a világon, a termékeket pedig az Egyesült Államokban, Németországban, Oroszországban és Kínában található raktáraikból értékesítik. Mindehhez érkezik hamarosan a budapesti létesítmény is, melyből egész Európát fogják kiszolgálni - azt pedig mondanunk sem kell, a hazai terjesztésre nézve ez milyen előnyös hatásokkal bír majd.

A TeckWrap két szlogenje - „Minőség és sokszínűség” valamint az „Érezd a különbséget” - jól kifejezik a cég filozófiáját. Mindez hatványzottan megjelent a SEMA Show-n felhúzott standjukon is, ahol a rendezvény 4 napja alatt egy eredetileg ezüst Chevrolett Corvette öltözött be a márka színeibe.

Különböző országok szakemberei dolgoztak élőben a Corvette-en a rendezvény ideje alatt

A fókusz természetesen a fény beesési szögétől függően színváltós (flip-flop, lightchanger) kiviteleken volt, ebből is főként a legújabb, lila-zöld árnyalaton, ami a sportautó kasztnijának legnagyobb részét takarta. A fóliázást a partnerhálózat által delegált szakemberek végezték - vizitünk alkalmával éppen egy orosz és egy japán kolléga dolgozott a vason - a dekorhoz pedig mindegyikük hozzátette a saját technikáját, valamint kreatív ötleteit is. 

Azonban nem csak ők sürgölődtek az autó körül. Mivel a SEMA kifejezetten szakmai vásár, az érdeklődők köre  is szinte kivétel nélkül szakmabeli vállalkozókból tevődött össze, akik számára adott volt a lehetőség, hogy egy kisebb darabon helyben kipróbálhassák a termékeket. Ezeket a próbálkozásokat utána persze leszedték a vasról.

Sehol egy vágás: a tökör borítása a rendkívül rugalmas fólia egyetlen darabjóból készült

A TeckWrap fóliák egyik legnagyobb előnye, a rendkívüli rugalmasság, amit remekül demonstráltak már ezen a bemutatóautón is. Habár a Corvette-et nem szedhették szét a munkálatokhoz, vágást így is alig láthattunk rajta: a tükrök teljes felületét például egyetlen fóliadarabból műtötték rá az alkatrészekre. A másik nagy előny, a hihetetlenül széles szín- és textúrapaletta pedig az egyedi mintázatról köszönt vissza: a szinte művészi design egyfajta nemzetközi alkotói mix formájában realizálódott, de a végére patent módon összeállt.

A harmadik fegyvertény a márka mellett pedig maga a hozzáadott érték: a TeckWrap minősége megközelíti a legnagyobb nevű prémium márkákat, emellett azonban a lehető legmegfizethetőbb áron kínálja autófóliáit. Az így belőtt ár/érték kombináció láthatóan remekül működik, hiszen a márka fejlődése évek óta töretlen, ráadásul a cégvezető szavaiból ítélve még az út elején állnak és az igazi nagy kitörés csak most fog következni.

A dekorba mindenki beleadott egy kicsit a kreativitásából

Mindezt alátámasztja egyrészt a számos új disztribútor világszerte (2017-ben Brazília, Magyarország, Indonézia, Irán, Malajzia, Szlovákia, Dél-Korea, Szingapúr, Törökország és Vietnám, 2018-ban Ausztrália, Dánia, Guatemala, Málta, Pakisztán, Románia, Srí Lanka, Svájc és az Egyesült Arab Emírségek, melletük pedig Németország, Ausztria, Spanyolország, Mexikó, Lengyelország, Dél-Afrika, Franciaország, Oroszország és Irán partnerei csatlakoztak a TeckWrap csapatához), másrészt pedig a tény, hogy hét év random helyszíneken történő megjelenés után a TeckWrap is helyet kapott a SEMA Show North Hall-jában, ahol az összes nagy kompetitoruk kiállít.

A TeckWrap számos autós rendezvényen mutatja meg magát világszerte, ez alól pedig hazánk legnagyobb autóshow-ja sem kivétel. A magyar importőr, a Teckwrap Hungary Kft. weboldalán a teljes márkapaletta megtekinthető és megrendelhető, élőben pedig itthon legközelebb március 20-22. között, a Hungexpón, az AMTS-en találkozhattok velük!

Vedd meg csomagban!

Szeretnél egy Miss AMTS naptárt is? Vedd meg egyben a jegyeiddel, olcsóbban! Részletek itt!


Nyerj egy autót a belépőddel!

Az AMTS idei fődíja egy sportos Audi A5 Cabrio, melyet akár Te is megnyerhetsz! Részletek itt!


Kedvezményes jegyvásárlás:


LÉGY A PARTNERÜNK!Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről