Ez az “extra” bárkinek jól jöhet!

2019. július 23.

Azt bátran kijelenthetjük, hogy szinte nincs olyan autóvezető, aki ne élte volna át a szituációt, mikor a szembejövő a távolsági fényszórójával elvakította. De az is biztos előfordult már mindannyiunkkal, hogy a mögöttünk közlekedőtől nem láttunk semmit a visszapillantóban. A halogén világítások is elég erős fényt adnak, de a modernebb pl. LED-es megoldások eleve nagyobb fényerővel rendelkeznek, pláne, ha távolságit kapcsolunk.

Ezek valóban elég kellemetlen helyzetek, mert nem látjuk, amit kell, és utána több másodpercbe is telhet, mire a szemünk regenerálódik, ami az esti sötétben balesetveszélyes.

Mindemellett azért tudjuk, hogy a távolsági fényszóró valójában nagyon hasznos funkció. Egyben a láthatósági fények mellett kötelező alapfelszerelés, hogy szükség esetén egy adott útszakasz erőteljesebb megvilágításával a sofőr nagyobb biztonságban érezhesse magát. Ám nagyon fontos, hogy csak a KRESZ előírásai szerint lehet használni.

Vannak olyan járművek, amelyek a beépített fényszóró mellett további kiegészítő fényszóróval is rendelkeznek. Gondoljunk csak az erdészeti, vagy bármilyen katasztrófa esetén bevetett járművekre, tűzoltóra, mentőre, amelyek munkájuk során számtalanszor kerülnek olyan helyzetbe, amikor elengedhetetlen az átlagosnál jóval több fény, de kibővített világítási megoldásaikkal hatalmas területet képesek belátni. Nem csak ezeknél a hatósági járműveknél lehet hasznos egy modern, nagy teljesítményű kiegészítő fényszóró. Késő éjszaka, amikor szinte alig vannak az utakon és végtelen hosszúságúnak tűnő, teljesen kivilágítatlan folytonos vadtábla jelzéssel ellátott útszakaszokon, földutakon, murvás-aprókavicsos szerpentinen, akár erdei utakon haladunk.

Az OSRAM az idén jelenik meg a piacon az off-road használatra engedélyezett LEDriving working light világítási megoldásai mellett a közúti közlekedésre ECE jóváhagyott, on-road LED Driving lights kiegészítő távolsági fényszóróival. A lámpák optikai hatékonysága rendkívül magas, fényeloszlásuk homogén, és a beépített robusztus polikarbonát lencse a nagy igénybevételű alkalmazásokat is lehetővé teszi. Három kategóriában – funkcionális, multifunkcionális és karcsú – különböző teljesítményű, formavilágú és sugárzási szöget biztosító megoldások közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet, 12, illetve 24 V-os rendszerekhez. Ezek a világítások is kizárólag a KRESZ előírásainak betartásával használhatók!

LED Driving lights - Multifunkcionális sorozat – Lightbar MX140-SP

Többfunkciós LED-es kiegészítő fényszóró, amely helyzetjelző fénnyel és spot megvilágítással rendelkezik, utóbbi funkció fénysugara a vezetéshez jobb és erőteljesebb, akár 200 méteres megvilágítást biztosít 10°-os sugárzási szöggel. A LED-ek 6000 kelvines, intenzív hideg fehér fényt biztosítanak. A gyártó akár 5000 óra élettartamot ígér és 5 éves garanciát biztosít.

LEDriving driving lights - Funkciónális sorozat – Lightbar FX250-SP/FX250-CB/FX500-SP/FX500-CB

Az előző típushoz képest visszafogottabb és praktikusabb kialakítású lámpák két különböző változatban érhetők el: a jobb távoli megvilágítást eredményező spot (SP), és a távoli, valamint közeli megvilágítást egyaránt erősítő kombinált (CB). Ezeken belül is kétféle méretben. A sorozat kisebb fényszórójának spot modellje akár 360 m, míg a nagyobb akár 450 m fénysugarat biztosít 5°-os sugárzási szöggel. A fénykéve a kombinált változatnál a kisebb estében akár 320 m, a nagyobb esetében pedig akár 440 m hosszú is lehet, ugyancsak 5°-os sugárzási szöggel. A beépített LED-ek 6000 kelvines, intenzív hideg kék fényt biztosítanak. A gyártó ez esetben is akár 5000 óra élettartamot ígér és 5 éves garanciát biztosít.

LEDriving driving lights - Karcsú sorozat – Lightbar SX180-SP/SX300-SP/SX500-SP

A sorozat három méretben kínál elegáns kialakítású kiegészítő távolsági fényszórót. A lámpák sugárzási szöge mindegyik modellnél 8°-os, ám a fénykéve hatótávolsága eltérő: a legkisebb esetében akár 190 m, a középső méretnél akár 270 m, de a legnagyobbnál akár 370 m is lehet. A modern LED-ek 6000 kelvines, intenzív hideg fehér fényt eredményeznek. A gyártó ennél a sorozatnál is akár 5000 óra élettartamot ígér és 5 éves garanciát biztosít.

Vedd meg csomagban!

Szeretnél egy Miss AMTS naptárt is? Vedd meg egyben a jegyeiddel, olcsóbban! Részletek itt!


Nyerj egy autót a belépőddel!

Az AMTS idei fődíja egy sportos Audi A5 Cabrio, melyet akár Te is megnyerhetsz! Részletek itt!


Kedvezményes jegyvásárlás:


LÉGY A PARTNERÜNK!Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről