Magyarok a Világ Járműgyártásában

Az elmúlt száztíz évben egy kis ország sok nagy alkotót adott a világ járműgyártásának. Az autórajongók többsége méltatlanul keveset tud arról, hogy a magyar szakemberek, mérnökök, formatervezők milyen kiemelkedő szerepet játszanak a világhírű járművek tervezése során, és milyen innovatív megoldásokkal segítik az autóipar dinamikus fejlődését. Ezért az Autós Nagykoalíció megeleveníti a múltat, a jelent és a jövőt, a Magyarok a Világ Járműgyártásában elnevezésű izgalmas tematikus kiállításon, amely immár kilencedik alkalommal kalauzolja végig az érdeklődőket az autóipar évszázados történelmén az "E" pavilonban.

Magyarok tervezte járműipari csodák - újra az AMTS-en!

Idén májusban immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az AMTS keretein belül a hazai járműgyártás múltját, jelenét, jövőjét és világraszóló mivoltát felidéző tematikus kiállítás, Magyarok a Világ Járműgyártásában címmel.

Ahogy minden alkalommal, egy hétvégére a járművek – elsősorban autók, veszik át a főszerepet a Hungexpón. A rendezvény megnyitója az AMTS első napján, március 17-én, pénteken, 13 órakor kezdődik, a Hungexpo "A" pavilonjában, az AMTS Nagyszínpadán. A megnyitó során a résztvevőknek lehetőségük lesz meghallgatni hazánk autóiparának legjelesebb képviselőinek gondolatait, legyen szó mára már élő legendákról, a jelenkor legfontosabb szakembereiről a járműipar valamely területéről, vagy a jövő ígéreteiről, olyan fiatalokról, akikről biztosan sokat hallunk még a jövőben.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás ötletgazdája

A szervező Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke minden évben nagy hangsúlyt helyez a fiatalok érdeklődésének felkeltésére. A 2019. évi nagy érdeklődésre való tekintettel az Autós Nagykoalíció idén is vendégül lát a rendezvény megnyitóján 700, a járműgyártás valamely területe iránt érdeklődő általános- és középiskolás diákot. A szervezők célja, hogy a múlt és a jelen bemutatása mellett a diákok érdeklődésének felkeltésével hozzájáruljon a hazai autóipar jövőjéhez is. „Álmodj velem, mert ha elég szorgalmas és tehetséges vagy, eljuthasz a világ tetejére!” – vázolja fel a csodálatos jövőt és karrier utat a fiataloknak Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.

Bár a megnyitó önmagában is igen izgalmasnak ígérkezik, emellett gyakorlatilag kihagyhatatlan a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás megtekintése. „Mátyás király óta a magyarság meghatározó fejlesztője a világ közlekedésének földön, vízen, levegőben. Majd évtizede azért szervezzük ezt a kiállítást, hogy az utánunk jövő generációknak megmutassuk, mit is jelent az a tudás, amit a magyarság évszázadok alatt hozzátett a közlekedéshez. Fontosnak tartom, hogy felkeltsük a fiatalok érdeklődését, és megmutassuk, hogy ebben az iparágban biztos kenyér és jövő van. A rendezvényen a járműipar megmutatja, hogy a képzettség megszerzésével, élethosszig tartó tanulással a magyar tudás a mai napig a világ tetején van. Várunk minden érdeklődő fiatalt nemcsak a kiállításra, hanem a járműipar dolgos hétköznapjaiban is, hogy ők is tovább vigyék ezt a tudást, és a magyarok jó hírét.” – mondta Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.

Bővebben az idei kiállítás programjairól és látnivalóiról itt olvashatsz!

Az Autós Nagykoalíció a megnyitón 700, a járműgyártás valamely területe iránt érdeklődő diákot lát vendégül.

A fiatalok mellett természetesen minden korosztályt sok szeretettel vár a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás a "E" pavilonban, amelynek keretein belül 1.500 négyzetméteren tekinthetőek meg a magyar járműipar büszkeségei. Találkozzunk március 17-én, 13 órakor a  megnyitón!

A tematikus kiállítás további részleteiről bővebben az autoszektor.hu oldalon olvashatsz.

Kapcsolódó anyagok:

 

Vedd meg csomagban!

Szeretnél egy Miss AMTS naptárt is? Vedd meg egyben a jegyeiddel, olcsóbban! Részletek itt!


Nyerj egy autót a belépőddel!

Az AMTS idei fődíja egy sportos SEAT Leon ST FR, melyet akár Te is megnyerhetsz! Részletek itt!


Kedvezményes jegyvásárlás:


LÉGY A PARTNERÜNK!


Támogatók


Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről