Magyarok a Világ Járműgyártásában

Az elmúlt százhúsz évben egy kis ország sok nagy alkotót adott a világ járműgyártásának. Az autórajongók többsége méltatlanul keveset tud arról, hogy a magyar szakemberek, mérnökök, formatervezők milyen kiemelkedő szerepet játszanak a világhírű járművek tervezése során, és milyen innovatív megoldásokkal segítik az autóipar dinamikus fejlődését. Ezért az Autós Nagykoalíció megeleveníti a múltat, a jelent és a jövőt, a Magyarok a Világ Járműgyártásában elnevezésű izgalmas tematikus kiállításon, amely immáron tizedik alkalommal kalauzolja végig az érdeklődőket az autóipar évszázados történelmén a "G" pavilonban.

Magyarok tervezte járműipari csodák - újra az AMTS-en!

Idén márciusban immáron tizedik alkalommal kerül megrendezésre az AMTS keretein belül a hazai járműgyártás múltját, jelenét, jövőjét és világraszóló mivoltát felidéző tematikus kiállítás, Magyarok a Világ Járműgyártásában címmel.

Ahogy minden alkalommal, egy hétvégére a járművek – elsősorban autók, veszik át a főszerepet a Hungexpón, az AMTS szerves részét képező exkluzív kiállításon pedig igazi járműkrónika, Made in Hungary tárlat várja idén az érdeklődőket.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás ötletgazdája

A szervező Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke minden évben nagy hangsúlyt helyez a fiatalok érdeklődésének felkeltésére. A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel, az Autós Nagykoalíció idén már ezer, a járműgyártás valamely területe iránt érdeklődő általános- és középiskolás diákot lát vendégül a rendezvényen, akik ingyenesen léphetnek be az AMTS-re. A szervezők célja, hogy a múlt és a jelen bemutatása mellett a diákok érdeklődésének felkeltésével hozzájáruljon a hazai autóipar jövőjéhez is. „Álmodj velem, mert ha elég szorgalmas és tehetséges vagy, eljuthasz a világ tetejére!” – vázolja fel a csodálatos jövőt és karrier utat a fiataloknak Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.

Bár a megnyitó önmagában is igen izgalmasnak ígérkezik, emellett gyakorlatilag kihagyhatatlan a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás megtekintése. „Mátyás király óta a magyarság meghatározó fejlesztője a világ közlekedésének földön, vízen, levegőben. Majd évtizede azért szervezzük ezt a kiállítást, hogy az utánunk jövő generációknak megmutassuk, mit is jelent az a tudás, amit a magyarság évszázadok alatt hozzátett a közlekedéshez. Fontosnak tartom, hogy felkeltsük a fiatalok érdeklődését, és megmutassuk, hogy ebben az iparágban biztos kenyér és jövő van. A rendezvényen a járműipar megmutatja, hogy a képzettség megszerzésével, élethosszig tartó tanulással a magyar tudás a mai napig a világ tetején van. Várunk minden érdeklődő fiatalt nemcsak a kiállításra, hanem a járműipar dolgos hétköznapjaiban is, hogy ők is tovább vigyék ezt a tudást, és a magyarok jó hírét.” – mondta Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.

Bővebben az idei kiállítás programjairól és látnivalóiról itt olvashatsz!

Az Autós Nagykoalíció a rendezvényen idén már 1000, a járműgyártás valamely területe iránt érdeklődő diákot lát vendégül.

A fiatalok mellett természetesen minden korosztályt sok szeretettel vár a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás a "G" pavilonban, amelynek keretein belül csaknem 2.000 négyzetméteren tekinthetőek meg a magyar járműipar büszkeségei. Találkozzunk március 17-én, 11 órakor a  megnyitón!

Kapcsolódó anyagok:

 

Vedd meg csomagban!

Szeretnél egy Miss AMTS naptárt is? Vedd meg egyben a jegyeiddel, olcsóbban! Részletek itt!


Nyerj egy autót a belépőddel!

Az AMTS idei fődíja egy sportos SEAT Leon ST FR, melyet akár Te is megnyerhetsz! Részletek itt!


Parkolj okosanl!

Olvasd el tájékoztatónkat, hogyan és mikor érdemes érkezned az AMTS-re! Részletek itt!


Hátralévő idő az AMTS-ig:


LÉGY A PARTNERÜNK!


Támogatók


Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről