Minden rekordot megdöntött, most az AMTS-re jön a Volkswagen ID. R!

2022. május 20.

Nem ez az első alkalom, hogy ritka tanulmányok és koncepciók, vagy akár legendás versenygépek jelenjenek meg hazánk legnagyobb éves autómustráján, az Automobil és Tuning Show-n. Az idei felvonás e tekintetben különösen izgalmas lesz, hiszen a kiállításra érkezik a világ egyik legdurvább elektromos versenyautója is!

Hazánk legnagyobb autókiállítása és show-ja, az AMTS idén május végén tér vissza a teljesen felújított Hungexpo falai közé. A több mint 100.000 négyzetmétert elfoglaló járműipari ünnepre - a tuning autóktól kezdve a veteránokon és hot-rodokon át az autóimportőrökig - az autós szcéna minden szegmense nagy erőkkel készül, a kiállítást pedig látványos drift verseny, off-road show és rengeteg program kíséri. 

Először Magyarországon a világ egyik legjobb elektromos versenyautója

A show felhozatalának egyik legkülönlegesebb darabja vitathatatlanul egy hazánkban és a környező országokban eddig soha nem látott, mindössze egyetlen példányban létező versenyautó, a Volkswagen ID.R! Az ID.R az ID-széria fejlesztése során született, minden porcikájában a Volkswagen csúcstechnológiáját viselve magán. A tisztán elektromos versenygép 670 lóerős és mindössze 2.25 mp alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra!

Az autó sorra döntötte meg az elmúlt években a híres versenypályák, szakaszok rekordjait:

  • 2018 óta az ID. R a Pikes Peak International Hill Climb versenynek otthont adó coloradói hegyi pálya abszolút (azaz belső égésű autóknál is jobb időt futó) csúcstartója, az ID. R volt ráadásul az első autó, amely 8 percen belül teljesítette a szakaszt!
  • 2019-ben a Nürburgring Nordschleife teljes szakaszán állított fel rekordot, 6 perc 5 másodperces idejével a legjobb elektromos autó által futott időt autózta Romain Dumas az ID. R volánja mögött, ezzel minden idők második legjobb eredményét érte el a pályán az ID. R-rel.
  • Szintén 2019-ben a Goodwood Festival of Speed hill climb pályáján újabb pályarekordot ért el, 39.9 másodperces futamával nem csupán a valahova volt legjobb időt futotta Romain Dumas az ID. R-rel, hanem ez volt az első alkalom is, amikor egy autó 40 másodperc alatt teljesítette a szakaszt.
  • 2020-ban pályacsúcsot autózott az ID. R-rel Dieter Depping, aki a hannoveri Bilster Bergen állított fel új, abszolút csúcsot, 1:24.2-es idővel
     

Az Volkswagen ID. R komoly apropóból született

A gyártó elkötelezett híve az elektromobilitásnak. Nem titkolt céljuk, hogy 2050-re a Volkswagen Csoport teljes mértékben klímasemleges működésre álljon át, ennek pedig szerves része az elektromos autók arányának növelése. A tervek szerint 2030-ra a márka európai értékesítésének legalább 70 százalékát már tisztán elektromos autók fogják adni.

A kiállított ID. R versenyautóval a Volkswagen azt kívánja megmutatni, hogy az elektromos meghajtás nem jár teljesítménybeli kompromisszummal, hiszen képesek voltak megalkotni egy olyan tisztán elektromos versenyautót, ami több ízben is lekörözte a belső égésű motorral felszerelt különleges, versenycélra épített modelleket!

Nem csak ez lesz az egyetlen nagy dobás!

A Volkswagen ID. R az idei Automobil és Tuning Show-n, a Hungexpo "E" pavilonjában, a márka saját standján kerül kiállításra május 27-29. között. Az első és talán az egyszeri alkalom, hogy hazánkban, több mint 1.000 autócsoda társaságában, élőben is megcsodálhassa a nagyközönség!

Sőt, a Volkswagen egy további nagy dobással is készül az AMTS-re: egy új, tisztán elektromos modellel bővül a márka hazánkban elérhető modellpalettája, melynek bejelentése - és persze az új modell bemutatása - május 27-én pénteken, 11:30-kor  kerül sor, szintén a márka standján.

Infók és online jegyvásárlás: www.amts.hu

 

Kedvezményes jegyvásárlás:


LÉGY A PARTNERÜNK!


Támogatók


Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről