Ezúttal Csepelen segített a Drifted és az AMTS Mikulása

2021. február 19.

Videónk a csepeli jótékonysági akcióról

Kalandtúrának indult, de óriási összefogás lett belőle: a Mikulás Mentőakció hazánk vezető autósport mekkája, a Drifted.hu és Magyarország legnagyobb szezonkezdő autóshowja, az AMTS rendezvényszervezőinek ötlete nyomán született meg. Az esemény alapját egy tájékozódási túra adta, egyedülálló módon jótékonysági fűszerezéssel a rászoruló családoknak, az ünnepekre.

Az eseményhez kapcsolódó túrát a novemberben bevezetett COVID-19 korlátozások miatt ugyan el kellett halasztanunk, a jótékonysági részt azonban sikerült tető alá hozni. Megfeszített munkával, támogatóink segítségével több mint 1,5 millió Ft értékű élelmiszert és ajándékot, továbbá felbecsülhetetlen értékű használtcikket (ruhák, könyvek, játékok stb) gyűjtöttünk össze és szállítottunk ki a rászorulók részére.

A Mikulás Mentőakció kalandokkal teli futamára 2021. decemember 5-én kerülhet majd sor, a szervezőcsapat viszont addig sem pihen. Február 12-én, partnerünk, a Tündérfátyol Alapítvány felkérésére, a Csepel-Művek munkásszállójában, mélyszegénységben élő négy család részére szállítottunk adományokat főtámogatónk, a BMW Wallis Pest segítségével, aki egy vadonatúj 545e modellt is biztosított az adományok kézbesítéséhez.

Az, hogy milyen nagy szükség van a jótékonyságra a jelenlegi helyzetben, semmi nem írja le jobban, mint az alaptványtól kapott visszajelzésünk:

"Félek, hogy elfelejtek írni de muszáj  tudnotok, hogy nagyon nagy boldogságot okoztatok. Részletekbe menően tételesen elmesélték, hogy miket kaptak. Hihetetlen, hogy a mai napig nem lehet megunni, hogy a felnőtt embereknek mekkora örömet lehet okozni olyan dolgokkal, amik nekünk természetesek.

Az érzés amikor egy felnőtt férfival beszélsz, és meséli, hogy még ő is kapott ajándékot lett neki  ételhordója, hallani, hogy a nagymama sír, mert ő nem szokott kapni ajándékot és nasa-s kulacsot kapott nagyon nagy élmény.  Hallani azt, hogy tegnap lyukas cipő miatt küldték haza az unokáját az iskolából, most meg mennyi mindent kaptak.

Mindenki másnak örült. A gyerekek tiszta önzetlen öröméről nem beszélve, mert az az igazi kincs,de minden felnőttben ott a gyermek és most ti ezt kihoztátok belőlük. Karácsony nélkül felnőtt emberek gyermekként ünnepelnek olyan dolgokért, ami máshol természetes és ez a csoda. Ezt a csodát ti csináltátok. Megkértek, hogy adjam át nektek köszönetüket fejezik ki."

Talán ezek a sorok azok, amiért igazán érdemes dolgozni.

A résztvevőknek szervezett Mikulás Mentőakció kalandtúra az eredeti tervek szerint, de új időpontban, december 5-én, ugyanúgy jótékonysági céllal zajlik majd. Az ezután befutó nevezési díjakból újabb ajándékokat vásárolunk, a túra során a versenyzők pedig a rászoruló családoknak közvetlenül is eljuttatják majd az ajándékokat.

További infók: www.mentoakcio.hu

Támogatóink:

Kedvezményes jegyvásárlás:


LÉGY A PARTNERÜNK!


Támogatók


Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről