Készpénzmentes vendéglátás és parkolás a Hungexpón

2019. március 08.

A Hungexpo tavalyi újításaként készpénzmentes (cashless) fizetési rendszert vezetett be a Vásárcsarnok teljes területén. A rendszer az Automobil és Tuning Show (AMTS) rendezvényt csak részben érinti: a rendezvényterület vendéglátóegységeiben, valamint a parkolásért csak bankkártyával, illetve HelloPay kártyával lehetséges fizetni, a jegypénztárakban, valamint a kiállítói standokon viszont továbbra is lehetséges a készpénzes vásárlás.

A készpénzmentes rendszer egy év alatt sokat fejlődött, segítségével lényegesen kevesebb várakozási időt kell töltened mind a büféknél, mind a parkolókból való kihajtásnál a rendezvény végén. A fizetési folyamatot jelentősen lerövidíti a fesztiválokról ismerős HelloPay rendszer, mely immáron 8 éve bonyolít készpénzmentes fesztiválokat, lásd például a VOLT, vagy a Balaton Sound.

Az AMTS ideje alatti zökkenőmentes étel-italvásárlás, valamint parkolás érdekében az alábbiakban röviden összeszedtük, amit az új rendszerről tudnod kell.

Hozd magaddal a bankkártyád!

Amennyiben rendelkezel saját bankkártyával, érdemes magaddal hoznod a rendezvényre, hiszen a büfékben, vendéglátóegységekben, valamint a parkolásért bármelyik bank által kibocsátott - egyérintéses - kártyával tudsz fizetni. A terminálok elfogadnak mind PayPass / PayWave, mind hagyományos chip és mágnescsíkos kártyákat is.

Ha nincs bankkártyád, a megoldás a HelloPay kártya

Hellopay kártyát - amennyiben még nem rendelkezel ilyennel, például egy korábbi rendezvényről - a jegyed megvételekor a pénztárakban, vagy pedig a rendezvény területén felállított HelloPay pontokon (lásd alább) tudsz vásárolni. Az előre feltöltött kártyák 5.000, vagy 10.000 forintért válthatók, ebből 500 forint a kártya letéti díja, melyet a kártya visszaváltásakor visszakapsz.

Hogyan tölthetem fel a Hellopay kártyámat?

Ha lefogyasztottad az egyenleged a Hellopay kártyádról, a rendezvény területén található Hellopay pontokon töltheted újra a kártyád. A feltöltőpontokon mind készpénzzel, mind bankkártyával másodpercek alatt újra tudod tölteni a kártyád. A jól felismerhető Hellopay bódékban gyakorlott pénztárosok állnak a szolgálatodra.

Így néz ki egy Hellopay feltöltőpont, ahol a HelloPay kártyádra pénzt tehetsz

Hol találhatók Hellopay pontok a rendezvény területén?

A rendezvény területén összesen 10 HelloPay pontot találsz az AMTS ideje alatt, ahol megvásárolhatod, vagy feltöltheted a kártyád. A legkézenfekvőbb lehetőséget rögtön a két fogadóépületében a pénztáraknál találod, de ha már bent vagy a rendezvényen, hármat találsz a passzázson, kettőt az "A" pavilon teherfolyosóin, egyet az "F" és "G" pavilonok átjárójában, egyet a "G" pavilon étterménél, egyet pedig a "B" pavilonban. Az alábbi térkép segít a tájékozódásban!

Hellopay feltöltőpontok az AMTS 2019 területén (kattints a nagyításhoz!)

Hogyan válthatom vissza a Hellopay kártyámat / egyenlegemet?

A kártyát és / vagy a rajta megmaradt egyenleget visszaváltani a rendezvény nyitvatartási ideje alatt, a HelloPay pontokon lehetséges. Amennyiben ezt nem teszed meg, az egyenleget még 180 napig visszaválthatod róla a HelloPay Visszaváltó pontban (1051 Budapest, Vörösmarty tér 5.), vagy a rendezvényt követően a HelloPay elfogadóhelyek bármelyikén le is vásárolhatod. További infókat minderről ezen az oldalon találsz!

Csak a vendéglátást és a parkolást érinti a készpénzmentesség?

Igen, a Hellopay rendszer kizárólag a Hungexpo büféit és vendéglátóegyégeit, valamint a parkolást érinti a rendezvény ideje alatt. Az AMTS összes többi szolgáltatása (Drift taxi, Off-road taxi, vásárlás az AMTS kiállítóinál stb.) továbbra is fizethető készpénzzel!

Ugyanakkor, idén már az AMTS több kiállítója is igényelt terminált, így - a készpénzes fizetés mellett - több standon is lehetséges a bankkártyás, valamint a HelloPay kártyás fizetés. Erről mindig közvetlenül az adott kiállítónál érdeklődhetsz.

A HelloPay rendszeréről és működéséről sokkal részletesebben az AMTS házirendjében olvashatsz.

Találkozunk március 22-24. között a Hungexpón - bankkártyád - vagy HelloPay kártyád - ne felejtsd otthon! ;)

Kedvezményes jegyvásárlás:


LÉGY A PARTNERÜNK!


Támogatók


Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről