Off-Road Show: vadonatúj autós élmények az AMTS-en!

2018. február 20.

Az AMTS idei új tematikája a Hungary Off-Road

Idén először örvendezteti meg hazánk legnagyobb Autós rendezvénye, az AMTS Autó Show a terepautózás szerelmeseit. A szezonnyitó 10, önmagában is teljes értékű rendezvényként működő tematikája mellé, vadonatúj programként érkezik az Off-Road Show és kiállítás!

Hazánkban első alkalommal kerül megrendezésre hivatalosan, magyarok által átalakított és épített terepjáró autók széleskörű kiállítása, illetve épített pályán történő bemutatása. Az „A” pavilon mellett kialakított parkolóban és terepen közel 50 terepjáró-különlegességet tekinthetnek meg, illetve próbálhatnak ki utasként a látogatók.

A program minden kategóriát felvonultat az itthon elérhető off-road járművekből. A legegyszerűbb, hétvégi túrákra használt utcai verziót a komolyabb, sziklás terepre szánt gépeken át a legextrémebb, rendszám nélküli összeépített versenyvasakig minden megtalálható lesz odakint, külön részleget kapnak továbbá a ritka, veterán járművek is.

Ezt a gépet is élőben láthatod majd csapatni: az egyedi verseny Mercedes Unimog Extreme igazi kuriózumot képvisel a kategóriájában!

Mindez azonban véletlenül sem egy statikus autómustra lesz, a sátrak alá beállított járművekkel. A szervezők célja egy valódi családi élményhétvége prezentálása a nagyérdeműnek, ahol nem csupán találkozni és beszélgetni lehet a hétvégi terepjárósoktól kezdve egészen az offroad bajnokokig, hanem átérezni is a terepjárózás igazi hangulatát. Kevesen tudják, hogy az off-road nem feltétlenül a versenyzésről szól, hanem remek szabadidős elfoglaltság is. Számos remek szervezett út, kalandtúra érhető el Magyarországon, melyek minden korosztály számára izgalmas kikapcsolódást nyújtanak. A túrákról, valamint, hogy miként érdemes belevágni az off-roadozásba, minden infót megtudhatnak az érdeklődők a boxutcában felsorakozó kiállítóktól.

Természetesen számos program is várja majd a látogatókat ezen a részlegen, ennek főszereplője pedig egy több 10 éves tapasztalattal rendelkező, profi versenyzők instrukciói által épített demó offroad-pálya lesz, melyen nyitástól-zárásig folyamatosan dübörögnek majd az ország minden tájáról érezett terepjárművek. Azonban nem csak nézni lehet őket: a legbátrabbak akár be is ülhetnek a sofőrök mellé az off-road taxizás keretei között. Az erre a célra kijelölt járműveket a szervezők "D" betűvel jelölik meg, a látogatók pedig szabadon választhatnak, melyik gépet szeretnék kipróbálni. 

Az élménytaxizás keretei között szintén kipróbálható off-road "hernyó"  garantáltan a gyermekek kedvence lesz!

Ez pedig még nem minden: pénteken kettő, szombaton és vasárnap pedig 3-3 alkalommal kerül sor az AMTS off-road show-ra, melyen a legextrémebb, akár több 10 millió forint értékű, teljesen átépített terepjárművek bemutatóznak majd. Érdemes lesz odafigyelni rájuk!

"A legfőbb célunk a minél teljesebb bemutatása ennek az élménygazdag időtöltésnek " - árulta el Grácser Krisztián és Haraszti Andor, az AMTS off-road tematikájának két főszervezője. "A legtöbben nem is tudják, milyen remek terepjárós rendezvények és versenyek vannak itthon és mekkora élményeket nyújthat mindez a komplett családnak, akár egy wellness-hétvége árának töredékéért. Pedig Magyarország e téren is nagyhatalom, a legkisebb kategóriás túraautóktól akár a százmilliós versenygépekig minden megtalálható itthon, a megfelelő szervíz- és alkatrészbázisokkal együtt.

Az off-road életérzésbe nagyon könnyű beleszeretni, ráadásul autós őrületek között az egyik legolcsóbb hobbi: pár százezer forintból, minimális kasztniemeléssel, valamint terepgumikkal már el lehet indulni, nem kell feltétlenül csilliárdokat költeni a járművünkre a felejthetetlen élményekért - tette hozzá Andor, aki jómaga már 5 éve hobbi szinten űzi a terepjárózást, saját autójával pedig a 2016-os Budapest-Bamako rallyn is részt vett.

EUROTRIÁL, más néven 4x4 trial versenyek egyik legismertebb hazai képviselője, a Hajdu Off-Road "Pók" is látható lesz akció közben a show keretei között!

Az AMTS az egyik legjobb színtér a sportág bemutatására is. Itt pályától, rendezvényektől és üzleti érdekektől függetlenül ismerhetik meg az érdeklődők testközelből ezeket a sokszor hihetetlen járműveket és szinte versenykörülmények között tapasztalhatják meg, mire is képesek. Ugyanakkor mindent megtudhatnak a mindig szervezett és kulturált keretek között zajló hivatalos off-road eseményekről, megismerhetik a hazai közösséget és versenyzőket egyaránt - mondta el Krisztián, aki 10 év tapasztalattal a háta mögött több autót is épített és számos versenyt megjárt már.

Egy biztos: az AMTS történetének fordulópontjaként ezúttal vérbeli off-road autók dübörögnek majd az "A" pavilon melletti depóban, valamint a vele határos földes-füves területen, és egy kicsit átrendezik a jelenlegi terepet. Nézd meg és próbáld ki őket személyesen, március 23-25. között a Hungexpón!

AMTS Off-Road programok és információk

  • Off-Road és triál show: pénteken 2, szombaton és vasárnap 3-3 alkalommal (pontos időpontok hamarosan!)
  • Off Road Taxi: jelentkezés és időpont foglalás a "D" betűvel megjelölt járművekre regisztrációs sátorban. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes minél előbb lefoglalni az időpontokat!
  • Off-Road Taxi árak: egyéni: 3.000 Ft, páros: 5.000 Ft, családi (2 felnőtt és 2 gyermek): 7.000 Ft
     

További infók, közvetlenül a szervezőktől: [email protected]

Az AMTS Off-Road részleg tervrajza

Kedvezményes jegyvásárlás:


LÉGY A PARTNERÜNK!


Támogatók


Telefonos alkalmazás


Készpénzmentes fizetés a Hungexpón

Fontos információk a Hungexpón működő HelloPay rendszerről. Olvasd el figyelmesen!Ne maradj le semmiről