Kimemelt partnereink
Magyarok a Világ Járműgyártásában

Az elmúlt száztíz évben egy kis ország sok nagy alkotót adott a világ járműgyártásának. Az autórajongók többsége méltatlanul keveset tud arról, hogy a magyar szakemberek, mérnökök, formatervezők milyen kiemelkedő szerepet játszanak a világhírű járművek tervezése során, és milyen innovatív megoldásokkal segítik az autóipar dinamikus fejlődését. Ezért az Autós Nagykoalíció megeleveníti a múltat, a jelent és a jövőt, a Magyarok a Világ Járműgyártásában elnevezésű izgalmas tematikus kiállításon, amely immár 5. alkalommal kalauzolja végig az érdeklődőket az autóipar évszázados történelmén a G pavilonban.

Kortörténeti kiállítás, nemzetünk nagyjaival

Az AMTS forgatagába idén is új színt hozó kortörténeti kiállítás szervezője, az Autós Nagykoalíció őszintén hisz abban, hogy minden magyar ember büszkén gondolhat arra, hogy honfitársaink milyen nagy mértékben voltak és vannak jelen a technológia csúcsát képviselő járműipari fejlesztésekben. A kiállítás számos hírességgel, a tavalyihoz képest jelentősen kibővített területen - több, mint 1.000 négyzetméteren - kerül megrendezésre a "G" pavilonban.

A hazai járműipar minden korszakát és mérföldkövét felidéző tárlat egy soha nem látott installáción keresztül teszi kézzel foghatóvá azokat az innovatív eszközöket és járműveket, melyeket a magyarság adott a világ mobilitásának.

A kiállítás központi eseménye március 24-én, 13 órakor kezdődik, ahol egy 90 perces élő show-ban állnak a nagyérdemű elé a kiállított járművek tervezői és képviselői.

A színpadi műsorban látható lesz többek között a kocsi kocsi, mint mindennek a kezdete, valamint a kocsi hagyományőrző egyesület tagjai, akik életben tartják ez a szép hagyományt.

Az élő show további szereplői között van a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Traktor múzeumából származó Fordson-traktor, amit Henry Ford és Galamb József együtt tervezett. Várhatóan a kiállításra érkezik továbbá a kecskeméti Mercedes gyár tanműhelyében, a tanulók által megálmodott és megépített egyedi Mercedes-Benz CLA cabrio, valamint egy CLA Shooting Brake-ből készült pick-up.

„Ha elég szorgalmas és tehetséges vagy, eljuthatsz a világ tetejére!”

Ezzel az üzenettel szólítja meg a fiatalokat a magyar járműipar csúcsteljesítményeit felvonultató kiállítás.  Az idei esemény célja a fiatalok számára vonzóvá tenni a járműipari szakmákat. Ennek érdekében jelenik meg a kiállítás programjában a „jövő utcája”, ahol a gyártók és az importőrök bemutatják azokat a diagnosztikai berendezéseket, amelyek nélkülözhetetlenek egy mai jármű szakszerű szervizeléséhez és karbantartásához, valamint egy modern szerviz legális működéséhez

Az élő show-ban színpadra lépő feltalálók, mérnökök és formatervezők pedig személyes bizonyságukkal igazolják, hogy a kiállítás mottója - miszerint „ha elég szorgalmas és tehetséges vagy, eljuthatsz a világ tetejére” - nem csak egy frázis.

Kapcsolódó anyagok:

Rengeteg élmény, 1 belépővel!

Iratkozz fel hírlevelünkre!